Renovatie van 24 badkamers en MIVA badkamers in bewoonde situatie
De afdeling is 10 weken leeg geweest om 24 ruimtes te verbouwen waarvan het gros badkamers/MIVA badkamers. De afdeling onder de te verbouwen ruimtes bleef in gebruik, wat betekende dat we zorgvuldig moesten plannen. Met een gedetailleerde hinderplanning hebben we bepaalde werkzaamheden in de ruimtes op specifieke tijden en momenten uitgevoerd, zodat we de verbouwing efficiënt konden realiseren zonder verstoringen.
Voorbereidingsfase
Een zorgvuldige voorbereiding is essentieel voor een geslaagd project. Door dit proces hebben we ervoor gezorgd dat de overlast tot een minimum beperkt bleef, waardoor de gebruikers zo min mogelijk last ondervonden van de werkzaamheden.
Rondom de verbouw locatie werkten we met cliënten die te maken hadden met verschillende ziektebeelden, elk met unieke behoeften en manieren van prikkelverwerking. Dit maakte een zorgvuldige voorbereiding en planning essentieel. Door constante communicatie met de opdrachtgever hebben we ervoor gezorgd dat we tijdig konden inspelen op de verschillende vereisten en de werkzaamheden soepel konden laten verlopen.
Uitvoeringsfase
Wij begrijpen dat er in de GGZ te maken is met een tekort aan zowel opvangplekken als personeel. Het was dan ook een flinke uitdaging om de cliënten van deze afdeling tijdelijk elders onder te brengen. De wens van de opdrachtgever om binnen de strakke planning van 10 weken te blijven, hebben wij als harde eis meegenomen. Door goed te luisteren naar deze behoefte en oplossingsgericht te werken, is het ons gelukt om deze uitdaging met succes te realiseren.
Door continu bij te sturen tijdens de uitvoering is het gelukt om de planning te behalen. Een belangrijke bijdrage hierin was de samenwerking met het GGZ, die altijd meedacht en flexibel bleef, waardoor we het project succesvol konden afronden.